Fall Trivia

October 17, 2022

Test your autumnal knowledge with this fun fall trivia!

 

 

1. What is the pigment that turns the colors of the leaves to red and purple?

a) Anthocyanin
b) Chlorophyll
c) Achromatic
d) Goniochromism

2. Which festival comes from a Celtic autumn tradition?
a) Autumn Equinox
b) Halloween
c) Thanksgiving
d) Beltane

3. In which country does the largest white truffle festival occur?
a) Sweden
b) Russia
c) France
d) Italy

4. Which festival marks the Jewish new year?
a) Yom Kippur
b) Sukkot
c) Rosh Hashanah
d) Hanukkah

5. What are the autumn months in the Southern hemisphere?
a) September, October, and November
b) March, April, and May
c) November, December, and January
d) February, March, and April

6. What is Fall’s full moon called?
a) Harvest Moon
b) Blood Moon
c) Halloween Moon
d) Strawberry Moon

7. How many varieties of Apples are there?
a) 150
b) 400
c) 5000
d) Over 8000

8. The fall equinox won’t happen again on September 24 until what year?
a) 2090
b) 2170
c) 2303
d) 2034

9. The word “November” is from the Latin, Novem, which means…
a) Nine
b) Never
c) None
d) Nothing

10. What are the 3 Zodiac signs of fall?
a) Libra, Scorpio, Sagittarius
b) Leo, Libra, Aries
c) Aries, Taurus, Scorpio
d) Scorpio, Sagittarius, Pisces

Answer Key

  1. a
  2. b
  3. d
  4. c
  5. b
  6. a
  7. d
  8. c
  9. a
  10. a
Leave a Comment

Smoke Signals • Copyright 2022 • FLEX WordPress Theme by SNOLog in

Comments (0)

All Smoke Signals Picks Reader Picks Sort: Newest

Your email address will not be published. Required fields are marked *